ADANA / YÜREĞİR - Anadolu Efes İlkokulu

Okul Santral 322 346 4978
Yenidoğan mah. 2128 Sk. No2 Ceyhan Yolu 5. Km Yüreğir ADANA
Vizyon
Demokratik, çağdaş, sosyal hukuk devletimize; İnsan haklarına saygılı ve duyarlı; Akılcılık ve bilime önem veren; Araştırmacı ve sorgulayıcı, eleştirel; Dürüst, iyi ahlaklı; Çevreye duyarlı; Kendisiyle ve toplumla barışık, üretken, girişimci,yaratıcı; bireyler yetiştirmek; her konuda topluma hizmet etmek; sosyal kültürel faaliyetlerle ve yarışmalarla okulumuzun ismini ülke genelinde duyurmak.
Misyon
Türk Milli Eğitim ‘in amaç ve ilkeleri doğrultusunda; Tüm benliğiyle insan, vatan, millet, bayrak, Atatürk sevgisi ve saygısıyla dolu; Gerçek gücün “Birlik içinde çeşitlilik, çeşitlilik içinde birlik” olduğuna inanan, inancının gereğini davranışlarıyla gösteren; Demokratik, laik, sosyal, toplumsal değerleri koruma, vatan sevgisi gibi kavramları yaşam tarzı olarak kabullenen ve uygulayabilen; Bir üst öğretim kurumuna devam edebilecek eğitim ve öğretimsel alt yapıyla donanmış; Mutluluğu, sevgiyi ve sorumluluğu paylaşmakta gören ve bilen; Hoşgörülü, anlayışlı, sabırlı; Demokratik, laik düşünceli ve davranışı sağlam bir kişilik ve karakter sahibi bireyler olarak yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuz Geleneksel Çocuk Oyunları Kapsamında yapılan müsabakalarda Adana ve Bölge birincilikleri ayrıca 2016 yılında Payas/ HATAY´da düzenlenen şampiyonada TÜRKİYE 2.liği bulunmaktadır.İstiklal Marşını Güzel Okuma yarışması ve Trafik Konulu Bilgi Yarışmalarında İlçe 1.likleri bulunmaktadır.
Kalorifer-Klima
Ulaşım
Belediye otobüsleri-metro-dolmuş ile ulaşım sağlanabilir. İncirlik yönüne giden dolmuşlar okulumuzun önünden geçmektedir.
5 adet okul öğrenci servisi vardır.
Yenidoğan Mah. 2128 Sk. No: 2 Yüreğir ADANA
Adana Ceyhan yolu üzeri 5. km.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda mendil kapmaca kursu, tombik kursu, zeka oyunları kursu satranç egzersizi gibi etkinlikler vardır.
Proje Çalışmaları
eTwinning İlden ile yarışmasında Türkiye birinciliği vardır. eTwiinnig projeleri yürütülmeye devam etmektedir.2016 Erasmus+ KA1 Proje başvurumuz yapıldı.Projemiz Ulusal Ajans tarafından kabul edildi.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Ersamus+ KA1 projesi kapsamında 2016/2017 eğitim öğretim yılı, Kasım ve Mart aylarında öğretmen hareketliliği yapılmıştır.2017/2018 Erasmus+ KA1 Proje kapsamında projemiz kabul edilmiş olup, Roma ve Prag'a personel hareketliliği gerçekleştirilmiştir.